Вести

ЗА САНАЦИЈУ МАКАДАМСКИХ ПУТЕВА У ПРИЈЕПОЉУ ИЗДВОЈЕНО ЈЕ ДОДАТНИХ 6,5 МИЛИОНА ДИНАРА

Пријепољски одборници донели су одлуку о обезбеђивању 6,5 милиона динара за санацију штете проузроковане обилним падавинама на некатегорисаним путним правцима.
Према речима председника општине Пријепоље Драге Попадића, сва оштећења настала на некатегорисаним путним правцима биће санирана током лета, али грађани морају да буду стрпљиви – али то је процес који захтева време, средства су обезбеђена и јавна набавка тек треба да буде расписана.

– Имали смо и две ванредне ситуације – у једној је обезбеђено преко седам милиона за санирање штетних последица, у другој смо чистили снег из редовних средстава. У последње време нисмо прогласили ванредно стање, али радови су толики да не бисмо могли све да санирамо текућим буџетским средствима од 4,5 милиона динара. Оно што смо поправили, вода је однела. Трећи пут смо упутили апел Влади Републике Србије да нам помогне са средствима, јер имамо где да их потрошимо, јер ће оно што издвојимо брзо нестати – објаснио је Драго Попадић, председник ГО. општина Пријепоље.

Попадић је истекао да ће приликом санације приоритет имати путеви на којима има људи и где се баве пољопривредом.