Вести

ЗА ПОДРШКУ ПРИЈЕПОЉСКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА 15,7 МИЛИОНА ДИНАРА

У оквиру Програма мера за спровођење пољопривредне политике и руралног развоја, општина Пријепоље расписала је јавни позив за доделу средстава пољопривредним газдинствима. Локална самоуправа је за ову намену издвојила 15.717.036.00 динара.
Средства су опредељена за набавку опреме за мужу, хлађење и чување млека на фарми, укључујући све елементе, материјале инсталацију, потом набавку опреме за пчеларство, за машине, уређаје и опрема за наводњавање усева, набавку машина за транспорт, сетву, садњу и заштиту биља, као и машина за примарну и допунску обраду земљишта.

Из аграрног буџета биће финансирана и набавка опреме за орезивање, дробљење, сечење и уклањање остатака након резидбе воћних врста, подизање, набавка и опремање система противградне заштите у воћњацима и вишегодишњим засадима, подизање и опремање пластеника за производњу поврћа, воћа, цвећа и расадничку производњу, и набавка машина и опреме за припрему сточне хране, за храњење и напајање животиња.

Подстицајна средства која су наменска и бесповратна у оквиру мере инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, додељују се у максималном износу од 60% износа прихватљивих трошкова за инвестиције где добављач није у систему ПДВ-а односно 65% износа прихватљивих трошкова за инвестиције где је добављач у систему ПДВ-а.

Максималан износ подстицајних средстава коју корисник може да оствари је до 300.000 динара.

Јавни позив отворен је до 21. августа ове године.