Вести

ВЕСИЋ: ОПОЗИЦИЈА ЈЕ ЗЛОУПОТРЕБИЛА ТРАГЕДИЈУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да опозиција не жели изборе, да их искрено жели то би био једини захтев њихових протеста.

Министар Весић је за ТВ Прва рекао да се политичка криза, уколико постоји, у демократској земљи разрешава изборима, али да је приметно да је на протестима опозиције било свих могућих захтева, осим најлогичнијег, да се распишу избори.

"Ако сте опозиција и сматрате да имате већину у народу, онда тражите ванредне изборе и покушате да добијете већину. Био сам учесник свих протеста против Слободана Милошевића и не сећам се ниједних на којима нису тражени ванредни избори", изјавио је министар Весић.

Министар Весић је рекао да свако има право да изрази свој политички став, у складу са законом, али нема право да малтретира друге људе, што се, рекао је, управо и десило блокадом "Газеле", најпрометније саобраћајнице, која је и део међународног коридора, додајући да то не сме да се ради ни када се протестује.

Према његовим речима, захтеви опозиције јасно говоре да они не траже изборе, већ траже да се неко смени, а да неко буде постављен без избора.

Министар Весић је навео да су се чуле и поруке да је Србији потребан Мајдан, подсећајући да је на тим протестима у Украјини, страдало стотинак људи.

Министар Весић је истакао да је жалосно што је опозиција злоупотребила трагедију, масовно убиство у школи "Владислав Рибникар", која је погодила целу нацију.

Министар Весић је рекао да су несреће које су се догодиле у Београду и Младеновцу промениле друштво и образовање, као и да ће породице жртава и деца које похађају школу дуго патити.

Министар Весић је додао да Србија није једино друштво које је погодила оваква трагедија и навео да су друга друштва тражила заједнички начин да то превазиђу и да се уради нешто да се трагедија никада не понови.

Министар Весић је поновио речи председника Србије Александра Вучића, да ће бити избора уколико их опозиција жели и додао да Српска напредна странка никада није бежала од избора, верујући да увек треба проверити поверење грађана и видети ко има већину.

"Али, је на ту најаву, уследило опозиционо хорско одбијање избора после сат времена од најаве јер знају да ће на изборима изгубити. Они који протестују не желе на изборе, већ да направе Мајдан у Београду. То није добро за друштво, које је демократско и у којем се конфликти решавају демократски", рекао је министар Весић.

На питање у вези са предстојећом Скупштином Српске напредне странке, министар Весић је рекао да сви чланови Председништва и Главног одбора желе да Александар Вучић остане председник странке.

Министар Весић је додао да је управо Александар Вучић Српску напредну странку учинио важним политичким покретом и навео да, од када је Српска напредна странка на власти, дошло до економских и политичких промена у Србији, која је сада поштована у свету, развија се, гради путеве и пруге, у којој људи слушају једни друге.

"Спремни смо увек да разговарамо, и око ријалитија и РЕМ-а, али нисмо спремни да трпимо уцене и да се повлачимо пред онима који мисле да је Србија њихово приватно власништво и да могу на власт без избора. На то никад нисмо спремни, а увек смо спремни да чујемо глас народа", поручио је министар Весић.

Министар Весић је навео да Србија приступа Европској унији и у исто време се бори за територијални интегритет на Косову и Метохији.