Вести

УСКОРО НОВИ КИЛОМЕТАР АСФАЛТА НА ПУТУ ЗА КАМЕНУ ГОРУ

Реконструкција и асфалтирање пута Баре – Камена Гора теку по плану. Радове, које финансира држава, обишли су председник општине Драго Попадић и чланови Општинског већа.

Радови на реконструкцији пута Баре – Камена Гора, чија је укупна вредност процењена на 350 милиона динара, Путеви Ужице почели су у новембру 2022. године, а настављени у априлу ове године. У овој фази реконструкције планирани су радови на деоници од 4,7 километара.

-Два километра су завршена, трећи километар очекујемо асфалтне радове сутра. Планирано је да до септембра буде скоро 4,6 километара асфалта, а тражићемо да буде 9,6 километара колико је обећано ове године, да не чекамо пролеће. Важно је да су радови почели, а започети посао је пола посла - наглашава председник општине Пријепоље Драго Попадић.

Када радови буду завршени, становници Камене Горе и села која гравитирају овом крају имаће модеран пут, а туристима ће бити много лакши приступ надалеко чувеном Светом Бору и свим природним богатствима које овај крај нуди.

Према речима директора ТО Пријепоље Петра Васиљевића, Камена Гора је дом за половину смештајних капацитета, а ако је прошле године у Пријепољу преноћило 8.000 туриста, следи закључак да је половина тог броја била управо у Каменој Гори, тј. зашто се сматра носиоцем туристичког развоја општине Пријепоље. Дакле, свако улагање у пут као што је правац Баре-Камена Гора је улагање у развој туризма, који ће захваљујући свом мултипликативном ефекту трајно трансформисати цео регион на добробит свих који тамо живе.