Вести

У ПРИЈЕПОЉУ ОДРЖАН САЈАМ МАЛОГ СПОРТА

Делегације Министарства спорта и Спортског савеза Србије посетиле су Пријепоље, где је 2023. године организован пети Мали сајам спорта. Општина Пријепоље, која је изнедрила велика спортска имена Владе Дивца, Немању Петрића, Ивицу Драгутиновића, Армина Синанчевића, Јову Цаковића, Луку Шуљагића, доказала је да ће у будућности бити нових шампиона. Министар спорта Зоран Гајић, државни секретар Марко Кешељ, шеф кабинета Јован Кнежевић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић, заједно са секретаром Спортског савеза Пријепоља Луком Шуљагићем, састали су се са председником општине. општине Драго Попадић, заменица Самира Ћосовић и одборници Александар Вујичић и Санел Диздаревић.

 

Након састанка, заједно су отишли ​​на плато испред Дома културе, где су представници пријепољских клубова приказали своје спортове, а предшколци ПУ „Миша Цвијовић“ вежбали са Савезом за предшколски спорт и физичко васпитање у оквиру пројекта „Спорт је важан да бисмо били здрави и јаки“. – Драго ми је што се велики број деце одлучује да се бави спортом, тај спорт је прославио нашу општину, а надам се да ће тако бити и убудуће. Хвала Министарству спорта и Спортском савезу Србије на подршци, помоћи и опреми коју су нам пружили – рекао је председник Пријепоља Драго Попадић. Министар спорта Зоран Гајић поручио је окупљенима да је спортски дан прилика да се окупе деца, наставници, родитељи и тренери на такмичарском спортском дану и да је одличан начин да се деци покаже колико бављење спортом заиста може бити забавно. – Спорт нас учи способности да побеђујемо без ликовања, да поштујемо противника и да грациозно губимо, да увек дамо све од себе и да се на крају утакмице, такмичења, заврши руковањем. Општина Пријепоље је богата спортском традицијом, сјајним спортистима, али и младим људима који обећавају светлу будућност у разним спортским гранама. Видели смо их на делу, видели смо да су вредни, посвећени и да се са великом љубављу баве својим спортским активностима, а тиме су показали да су већ постали шампиони, да су срећа и радост лепе наше државе Србије, која у последњих десет година много улаже у спорт на челу са председником Александром Вучићем. Предано радимо на стварању још бољих и већих услова за спортски развој наше омладине из дана у дан и од тог курса нећемо одустати – рекао је министар Гајић.

 

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек поручио је деци да је Мали сајам спорта још један фестивал доброте, лепоте и правих животних вредности. - Спорт нас учи да будемо поштени, храбри, упорни и доследни људи. Спорт нас учи да поштујемо и ценимо своје противнике, али да никада не одустајемо од себе и својих. Спорт нас учи да откријемо колико смо јаки и сложни када је најтеже и како само заједно можемо остварити највеће спортске и све друге животне успехе. Спорт нас учи да верујемо у себе и своје снове. Живимо у временима и околностима које су често превелике и претешке за дечји узраст, али управо зато показују да су зреле, паметне и спремне на све изазове које нам живот поставља. Када данас видим децу у оволиком броју овде у Пријепољу, са тако добром енергијом коју носе са собом, са надом и позитивом коју шире, могу да будем потпуно миран и задовољан јер знам да наша земља Србија има здраву, безбедну и просперитетну будућност – рекао је.Штефанек.

Деца су имала прилику да слушају и познате спортске личности - Гајића, Кешеља и Штефанека, све што их занима о спорту како би ове савете сутра применили у свом животу и постали велики шампиони. Спортски савез Србије донео је и лопте за основне школе у ​​Пријепољу.