Вести

У ОПШТИНАМА ПОЛИМ НОВЕ АСФАЛТНЕ ДЕОНИЦЕ: ПРИЈЕПОЉЦИ ДО КАМЕНЕ ГОРЕ, И ПРИБОЈЦИ ДО КОКИНОГ БРОДА

Пријепоље/Прибој – Путеви наде стигли су до Пријепоља и Прибоја, модерним путем стигли до Камене Горе, а аутопутем од Кокиног Брода до Прибоја.
Нови километри асфалта који стижу у пуста села пријепољског краја враћају их у живот и отварају нове могућности за туризам и долазак нових инвеститора.

„Ширина коловоза биће пет метара, плус пола метра асфалтног олука, целом дужином има олука. Граде се пропусти, биће заштитна ограда, малтер не целом дужином, два слоја асфалта, па ће то бити модеран и квалитетан пут“, рекао је Сабахудин Козица, руководилац изградње ужичких „Путева“. Глас западне Србије

Први човек општине Пријепоље истиче значај нових путева, који су од виталног значаја за мешовите људе тог краја.

„Почињемо са овом инвестицијом и први километар асфалта је стигао у Камену Гору, село са великим туристичким потенцијалом, када опремимо Камену Гору путном инфраструктуром и осталом инфраструктуром, мало ће се повући и остали делови за развој туризма. . Негде ћемо видети да ће Камена Гора бити центар сеоског туризма, а повезиће се и сва околна села Јабука, Сопотница, Бабине и многа друга села, па се надамо да ћемо у наредним годинама имати озбиљне туристичке и смештајне капацитете. у свим нашим селима. Оно што је битно јесте да је општина издвојила велика средства за развој водоводне мреже, за развој одређених приступних путева, што ћемо урадити чим овај пут буде завршен у наредном периоду“, рекао је Драго Попадић, председник. општине Пријепоље.

А да пут доноси бројне велике користи потврђују и комшије Прибојци, где ужички путари раде пуним капацитетом.

„За ископ нам је потребно око седам хиљада кубних метара материјала да се скине са постојећег пута да би се све то заменило новим материјалом. На овој дионици имамо клизиште које је изузетно захтјевно за извођење, планирана је замјена материјала“, објаснио је Едиб Хурић, руководилац градилишта.

А технички директор „Путева“ Ужица истиче значај ових асфалтних путева.

„Биће широка шест метара са потоком, граде се два слоја асфалта, такође дренажа, клизиште поред које су многе куће угрожене. Урађено је 600 м асфалта у једном слоју“, закључио је Дејан Тејић, технички директор „Путева“ Ужице.