Вести

Пријепољу додељено 4,07 милиона динара за развој услуга социјалне заштите

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Никола Селаковић потписао је уговоре са представницима 146 јединица локалних самоуправа широм Србије, којим је омогућен трансфер наменских средстава за област социјалне заштите, у укупном износу од 600 милиона динара.

Општини Пријепоље у наредним данима за одобрене наменске транфере за развој услуга социјалне заштите на годишњем нивоу бити преусмерено 4,07 милиона динара. Свечаном потписивању уговора испред Општине Пријепоље присуствовао је Марко Шљукић члан општинског већа задужен за социјална питања.

Селаковић је након потписивања уговора у Палати Србија изразио уверење да ће овај износ побољшати функционисање система социјалне заштите на локалном нивоу, што за ресорно министарство остаје један од кључних приоритета, јер се на тај начин задовољавају потребе најширег броја наших грађана.

Министар је истакао да је то новац који се наменски трансферише градовима и општинама за потребе одређених услуга социјалне заштите на локалном нивоу, као што су геронто домаћице, услуге личних пратилаца и персоналних асистената.

Сваком министарствy, а посебно Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, јединице локалних самоуправа су апсолутно приоритетни и кључни партнери, поручио је он.

Селаковић је указао на то да ће се у овој години и у наредном периоду побољшати квалитет пружања услуга социјалне заштите, али и учинити ефикаснијим спровођење прописа у области борачко-инвалидске заштите, спровођење мера активне политике запошљавања, а све у корист и за бољи животни стандард наших грађана.