Вести

ПРИЈЕПОЉУ 7 МИЛИОНА ЗА НАБАВКУ ЦИСТЕРНЕ ЗА СНАБДЕВАЊЕ ПИЈАЋОМ ВОДОМ И ЧИШЋЕЊЕ УЛИЦА

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина Новица Тончев потписао је данас у Нишу уговоре о додели бесповратних средстава за Програм подршке унапређења развоја изразито недовољно развијених општина у износу од 245 милиона динара. Општини Пријепоље опредељено је 7 милиона динара за набавку цистерне за снабдевање пијаћом водом и чишћење улица.

На јавни конкурс су се пријавиле све 44 општине са рекордних 130 пројеката, а средства за реализацију пројеката добило је 38 недовољно развијених општина и то за области унапређења локалне комуналне инфраструктуре и активности предузимања мера у циљу смањења сиромаштва.

– Општина Пријепоље конкурисала је са четири пројекта. Сада нам је одобрено седам милиона динара за набавку цистерне за снабдевање водом и чишћење улица. Имамо наговештај да ће још неки од пројеката са којима смо конкурисали у наредном периоду бити одобрен – казао је председник општине Пријепоље Драго Попадић .

Министар Тончев је подсетио на то да његов кабинет већ трећу годину организује јавни позив за јединице локалне самоуправе из четврте категорије, како би се осигурао континуитет у напретку и константно радило на унапређењу услова живота људи са ових подручја.

Он је позвао председнике локалних самоуправа да буду проактивни, да шаљу предлоге за унапређење функционалности живота људи, додавши да је сарадња са председницима ових општина на високом нивоу и да побољшање стандарда и убрзан економски развој нису само прича, већ реалност.