Вести

Пријепоље добило нове контејнере и канте од Министарства заштите животне средине

Државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић потписао је са председником општине Пријепоље Драгом Попадићем, уговор о додели опреме за сакупљање и рециклажу отпада коју је обезбедило министарство. Јавном комуналном предузећу “Лим” је уручено 45 контејнера и 100 канти за одлагање отпада.
На овај начин желимо да помогнемо Пријепољу и Комуналном предузећу да повећа број контејнера, а старе и дотрајале да замени. Ово није први пут да помажемо Пријепољу, а трудићемо се и да друге пројекте заједно реализујемо. Имали смо овде замену једне котларнице у основној школи и један Еко парк, сада сте аплицирали за чишћење дивљих депонија, ми ћемо помоћи из министарства колико год будемо могли – казао је након састанка са општинским руководством Дујановић.

Председник општине Пријепоље Драго Попадић, захвалио се држави на несебичној помоћи коју пружа граду на Лиму. Он је истакао да ће у наредним данима бити донета одлука где ће канте и контејнери бити постављени.

– Почећемо са санацијом одређених места где су смештени контејнери. Кренућемо од Миоске где је катастрофално стање, онда ћемо сређивати једно по једно место и ту ћемо постављати нове контејнере – навео је Попадић.

Министарство је у циљу заштите животне средине у јануару позвао локалне самоуправе да доставе податке о својим потребама у вези са опремом за сакупљање отпада на који се јавило 133 јединица локалне самоуправе, међу којима је и Пријепоље.