Вести

ПРЕДСЕДНИЦИ ОПШТИНА ПРИЈЕПОЉЕ, ПРИБОЈ И НОВА ВАРОШ ОБИШЛИ РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ „БАЊИЦЕ“

Председници општина Прибој, Пријепоље и Нова Варош данас су обишли радове на изградњи Регионалне депоније Бањица са трансфер станицом настављеним у новембру прошле године. Радови у оквиру друге фазе изградње реализују се преко Министарства заштите животне средине, које их у потпуности и финансира.

Лазара Рвовића, Драга Попадића и Радосава Васиљевића, председнике општина Прибој, Пријепоље и Нова Варош, на градилишту је дочекао директор РСД Бањица, Љубенко Васиљевић који их је упознао са динамиком радова. Према његовим речима, завршена су два од планирана четири пројекта.

-Изграђен је водовод сирове воде за потребе трансфер станице 272м дужине и у потпуности је завршен саобраћајни прикључак на магистрални пут Бистрица- Прибој. Оно што преостаје је приступна саобраћајница и далековод за потребе трансфер станице, навео је Васиљевић. Оно што преостаје је приступна саобраћајница и далековод за потребе трансфер станице – објашњава Васиљевић.

Радови у оквиру друге фазе изградње Регионалне депоније Бањица са трансфер станицом се реализују преко Министарства заштите животне средине које их у потпуности и финансира а све у циљу да трансфер станица „Бањица“ постане место где ће се селектовати отпад из општина Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница, а касније одвозити на санитарну депонију „Дубоко“ у Ужицу.