Вести

ОПШТИНА ПРИЈЕПОЉЕ ФИНАНСИРА ПОСТАВЉАЊЕ ЛЕЖЕЋИХ ПОЛИЦАЈАЦА У ИВАЊЕ, А УСКОРО И ИЗГРАДЊУ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ

Новцем прикупљеним од саобраћајних казни, локална самоуправа ће финансирати постављање лежећих полицајаца у насељу Ивање. Због брзе, несавесне вожње и ради безбедности великог броја деце и људи који се крећу кроз један од највећих пријепољских квартова, на више локација биће постављени ограничавачи брзине.

Председник општине Драго Попадић каже да у Ивање одавно није било улагања и да ће та пракса бити промењена.

- У Ивање се одавно ништа није улагало. Сада смо одлучни да то променимо. Расписали смо набавку за постављање јавне расвете на два крака од школе према магистралном путу. У договору са локалном заједницом поставићемо лежеће полицајце на два-три места, што ће допринети безбеднијем кретању мештана, посебно деце – каже Попадић.

Он наводи да ће за Ивање најзначајнија инвестиција бити изградња канализационе мреже која се реализује у оквиру пројекта „Чиста Србија”.

- Израда пројектно техничке документације је при крају. Очекујемо да ће бити готова до краја августа. Након тога упутићемо допис Министарству грађевинарства да нам се одобре средства за изградњу канализационе мреже у Ивању, јер нам је то приоритет у овом насељу – закључује председник општине Драго Попадић.