Вести

МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА БРАТИСЛАВ ГАШИЋ ОТВОРИО ЈЕ ДАНАС У БРОДАРЕВУ НОВОИЗГРАЂЕНИ ОБЈЕКАТ ВАТРОГАСНО-СПАСИЛАЧКОГ ОДЕЉЕЊА

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић отворио је данас у Бродареву новоизграђени објекат Ватрогасно-спасилачког одељења што је од великог значаја са аспекта заштите и безбедности становника Бродарева, као и околних места, јер се у значајној мери смањује време реаговања ватрогасаца-спасилаца у случају несрећа, као и других ванредних догађаја.
Поред представника Министарства унутрашњих послова и Сектора за ванредне ситуације, отварању Ватрогасно-спасилачког одељења су присуствовали председник Општине Драго Попадић, заменица председника Општине Самира Ћосовић и председник Месне заједнице Бродарево Елвис Кораћ.
Градња Ватрогасно-спасилачког одељења у Бродареву је започела 2012. године средствима Општине Пријепоље и коштала је 21 милион динара. Иако је градња завршена већ 2013. г. тек 2020. године локална самоуправа покреће процедуру за добијање употрбне дозволе. Након завршене процедуре озакоњења и парцелације, добијена је употребна дозвола. Заједничким улагањем Општине у износу од 500 000, 00 динара и Електропривреде Србије са 10, 5 милиона динара изграђена је трафостаница за потребе Ватрогасно-спасилачког одељења и грађана тог дела Бродарева.
Скупштинском одлуком објекат Ватрогасно-спасилачког одељења у Бродареву уступљен је Министарству унутрашњих послова без накнаде. МУП је асфалтирао плато и објекат привео намени.
Отварање Ватрогасно-спасилачког одељења у Бродареву имаће изузетан значај не само код гашење или контролисање ватре и ватрених стихија, већ и за заштиту и спасавање лица и имовине за време елементарних непогода и природних катастрофа.