Вести

Измена и допуна Плана генералне регулације Пријепоље и Бродарево

Председник општине Драго Попадић присуствовао је радном састанку који су организовали представници Одељења за пројектну и планку документацију ЈП „Путева Србије“. На састанку су присуствовали шеф одсека за планску документацију Вељко Бојовић, главни инжињери Оливера Радоичић и Данијела Гојић, инжењер за безбедност саобраћаја Стефан Јакшић. Такође, присутни на састанку су и извршиоци посла JП Урбанизам – Крагујевац, урбаниста Лазар Мандић и саобраћајни инжењер Влада Ракочевић.
Тема састанка је Измена и допуна Плана генералне регулације Пријепоље и Бродарево у сврху корекције регулационе линије државног пута (од ушћа Сељашнице у Лим до краја В.Жупе).
Циљ измене плана је стварање правних и планских услова за изградњу саобраћајних прикључака на државном путу, како би се створили адекватни услови за изградњу и уређење простора који је у оквиру измена планског документа углавном предвиђен за План привреде и Мешовитог пословања.
Како су предвиђене и друге измене у оквиру текстуалног дела плана потребно је убрзати израду Нацрта планског документа како би се окончала процедура усвајања документа и створили услове за све инвеститоре заинтересоване за улагање на овом изузетно повољном простору.