Вести

Данас је нашу општину посетио директор ЈП Србијаводе Горан Пузовић

Четири пројекта везују предузеће Србијаводе и општину Пријепоље, на данашњем састанку дефинисане су обавезе и једних и других.
„Комплетну трехничку документацију ради правни тим Србијавода, док решавање имовинско-правних односа и уређење планске документација ради локална самоуправа. Циљ нам је да до краја ове године имамо завршену комплетну техничку документацију и да да покушамо да решимо имовинско-правне односе за Залуг и за Бродарево, које су најкомпликованије у том погледу”, рекао је након састанка директор Србијавода Горан Пузовић.
„Замолио бих људе у тим местима да нам помогну да решимо то правично и по ценама које ће бити одређене и да више не гледамо оне слике поплављених кућа и поља. Што се тиче Милешевке, очекујемо до јула месеца да имамо грађевинску дозволу на столу. Сви ови пројекти су пријављени Светској банци и ићи ће из њихових кредита. У протеклих пет месеци имамо два поплавна таласа у новембру и јануару, зато ћемо за неколико дана расписати јавни позив за санацију, урадићемо један привремени насип који ће штитити људе у Бродареву док се не уради трајно дефинисано решење”, истакао је Пузовић додајући да се нада да ће на пролеће се кренути са радовима и на Стањевинама и Залугу као и Бродареву.
На задатку израде техничког решења за уређење речног тока Милешевке и саобраћајницу од Сахат куле до манастира радиће заједно пројектанти из Србијавода и Путева Србије који ће се трудити да повежу оба објекта. Досадашње техничко решење Милешевке се није уклапало тако да ће бити промењено, планирано је да ће бити око 14 малих каскада како би се контролисала брзина воде.

Председник општине Пријепоље Драго Попадић рекао је да је предвиђено да предузеће Србијаводе преко Светске банке и других државних институција, уложи преко 800 милиона динара да се реше један по један ток.
„Види се да држава размишља о Пријепољу, да решимо проблеме који ми сами не можемо. На првом месту је корито Милешеве, на другом обалоутврда у Залугу и лева и десна страна и Стањевине и сам Залуг. Ту је планирано да се заврши до краја године да се заврши пројектно-техничка документација и да се полако решавају имовински односи. Позивам грађане да се укључе јер је заједнички интерс да се реши што пре реше имовинско-правни односи на свачије задовољство. Пробаћемо да до краја године завршимо сву процедуру да следеће године кренемо са радовима и у Бродареву и да не размишљамо када су ванредне ситуација да ли ће доћи до неких несрећа”, рекао је Попадић.
Што се тиче терена „ОРСИ”, председник општине Пријепоље, рекао је да ће покушати преко неких хитних санационих радова да не долази више до урушавања спортских терена, а да је циљ да се уради пројектна документација како би проблем био трајно решен.