Вести

ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ РЕШАВАЈУ ПРОБЛЕМ ПАСА ЛУТАЛИЦА

Председници и председници општина Прибој, Пријепоље, Нова Варош и Сјеница одржали су састанак о заједничком решавању проблема паса луталица. Како је након састанка истакнуто, у плану је потписивање Меморандума о сарадњи који ће дефинисати даље кораке у решавању овог проблема, највероватније кроз неки вид јавно-приватног партнерства.
Председник општине Пријепоље Драго Попадић и начелник Општинске управе Миодраг Ћубић упознали су јавност са закључцима донетим на састанку. Они су истакли да је данашњем састанку претходило неколико незваничних разговора, те да су сада прецизирани детаљи које ће у наредном периоду у форми меморандума парафирати председници четири локалне самоуправе.

- Закључци са састанка да морамо да решимо овај проблем који је горући за све четири општине, ово је био само први корак у решавању проблема. У наредним данима биће припремљен Меморандум или Споразум о сарадњи где ћемо јасно дефинисати шта свака од локалних самоуправа треба да уради – каже председник општине Пријепоље Драго Попадић.

За организацију рада и договарање наредних састанака задужен је начелник Општинске управе Пријепоље Миодраг Ћубић.

- Начелници општинских управа имаће задатак да нађу законски начин да реше проблем паса луталица. Пре месец дана, у склопу припрема за данашњи састанак, разговарали смо и већ нашли неке модалитете. Поред безбедности грађана, кључни проблем је огромна потрошња буџетских средстава у свакој од општина - каже Миодраг Ћубић, начелник ОУ Пријепоље.

А о заједничком решавању овог проблема било је речи 2020. године, када су представници општина Прибој, Пријепоље и Нова Варош потписали Меморандум о заједничком деловању и активностима на решавању проблема паса луталица, међутим, две године, ћорсокак се није померио.

- Решавању проблема паса луталица приступило се на регионалном нивоу, Ужице и Чајетина су се већ удружили, што ће се свакако позитивно одразити на стање у локалу - истакао је Ћубић.