Вести

15 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА МЕРЕ АКТИВНЕ ПОЛИТИКЕ ЗАПОШЉАВАЊА

Председник општине Пријепоље Драго Попадић и директор Филијале НСЗ Пријепоље потписали су данас Уговор о регулисању међусобних права и обавеза у спровођењу мера активне политике запошљавања за 2023. годину. Планирана средства за ову годину у износу од 15 милиона динара омогућиће запошљавање или самозапошљавање педесетак Пријепољаца.

Мере предвиђене споразумом су субвенције за самозапошљавање намењене незапосленим лицима, као и субвенције за отварање нових радних места намењених послодавцима, за шта је ове године опредељено 15 милиона динара. НСЗ Филиала Пријепоље учествује са 60%, односно 9 милиона динара, док остатак суфинансира општина Пријепоље.

- Реч је о значајном износу финансијских средстава која ће омогућити да се око 50 лица директно, уз новчану меру, самозапосли или запосли код послодаваца, у зависности од категорије која се пријављује, односно да ли ће то бити особе са инвалидитетом или особе са инвалидитетом. од осталих категорија незапослених – каже директорка Филијале НСЗ Пријепоље Рафета Хајдаревић.

Општина Пријепоље традиционално има добру сарадњу са НСЗ, каже председник општине Драго Попадић.

- Трудићемо се да у наредном периоду још више унапредимо ову сарадњу и да повећамо износе које смо урадили и ове године, јер смо већи износ средстава издвојили за самозапошљавање и запошљавање људи код других послодаваца - истиче Попадић.

Он је такође нагласио да ће општина Пријепоље настојати да у наредном периоду пружи максималну техничку подршку НСЗ јачањем Одељења за локални и економски развој.