Саопштења

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПРИЈЕПОЉЕ, ВЛАДИМИР БАБИЋ, НАЈАВИО БОГАТ ПРОГРАМ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ОПШТИНЕ

Од 2015. године Општина Пријепоље обележава 07. јул као Дан општине. Овај датум представља прво помињање Пријепоља у писаним дубровачким документима давне 1343. године.
Најзначајније активности којима ће овај датум бити обележен су отварање моста у Шарампову за саобраћај и завршетак рекултивације несанитарне депоније Стањевине. Председник општине Пријепоље, Владимир Бабић, је најавио богат културни,образовни, забавни и спортски програм поводом обележавање Дана општине Пријепоље
„У обележавању Дана општине програмским садржајем од 01. до 10. јула учествоваће Дом културе, Пријепољски музеј, Библиотека „Вук Караџић“, Туристичка организација Пријепоље, Центар за социјални рад, Спортски савез општине Пријепоље 2020, Дечија установа „Миша Цвијовић“, Канцеларија за младе и Музичка школа. Садржај ће бити намењен свим генерацијама, од наших најмлађих до средњовечних и најстаријих суграђана. Спортски садржаји, концерти музичких група, округли столови са темом социјалне заштите, промоција књига у издаваштву Матичне библиотеке „Вук Караџић“ као и књиге „Милешевска епархија“, ликовни, литерарни и фото радови са темом Пријепоља, биће део програмског садржаја -истакао је председник општине Пријепоље Владимир Бабић.

Бабић је навео да ће 06. јула нашу општину посетити премијерка Ана Брнабић која ће званично пустити у саобраћај мост у Шарампову. 07. јула ће се одржати Свечана седница Скупштине општине Пријепоље на којој ће бити додељене награде и захвалнице истакнутим појединцима и установама. Седници ће присуствовати министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, која ће добити признање почасног грађанина за допринос који је дала поводом спроведених активности на затварању и рекултивацији несанитарне депоније Стањевине и многобројних пројеката који се реализују и који ће се реализовати у општини Пријепоље из области заштите животне средине. Захвалнице ће бити додељене нашим истакнутим суграђанима и установама који су својим радом обележили одређени период у области здравства, културе, спорта и сл. Награде су припремљене за ученике генерације у основним и средњим школама као и за ученике који су се пласирали на неком од државних школских такмичења.