Председник Републике Србије Александар Вучић:“Оснажити Пријепоље које ће покренути развој ове регије“

Председник Републике Србије Александар Вучић је у оквиру данашње посете општини Пријепоље разговарао са грађанима а потом одржао састанак са председницима општина Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница, коме су присуствовали и министри Томислав Момировић, Златибор Лончар, Анђелка Атанасковић, Ирена Вујовић, као и директори државних предузећа Милорад Грчић, Горан Пузовић, Душан Бајатовић, Зоран Дробњак, Бојан Атлагић и Небојша Шурлан, као и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић.
Приликом доласка, председник Александар Вучић, је обишао скуп пољопривредних произвођача који су тракторска возила набавили путем субвенција од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.Како би се обновила механизација и подигао ниво пољопривредне производње председник је рекао да ће држава обезбедити субвенције у износу од 50 одсто за набавку укупно 750 нових трактора у Србији.
Председник је најавио да ће ове године почети изградња гасовода за Пријепоље, Прибој, Сјеницу и Нову Варош. Укупна вредност радова је око 45 милиона евра с тим да ће се ове године уложити 75 милиона евра. Истакао је да је гасовод стратешки важан пројекат као и да ће покушати у наредном периоду да обезбеди изградњу нове фабрике у Пријепољу. Договорено је да ће средства за прибављање земљишта у јавну својину за потребе опремања Индустријске зоне обезбедиди Влада Републике Србије.
Председник Вучић каже да ће држава изградити брзу саобраћајницу која ће спојити Пријепоље, где ће проћи деоница аутопута Пожега - Дуга Пољана - Бољаре.
Додао је да ће се у Пријепољу радити на изградњи и реконструкцији путне инфраструктуре пошто је у разговору с грађанима увидео да им је то најпотребније.
Поред наведених договорене су и следеће инвестиције:
1. Изградња трафостанице у Великој Жупи укупне вредности 160 милиона динара као и обнова нисконапонске мреже;
2. Изградња магистралног пута Хашимбеговића поље-манастир Милешева са комплетном путном и комуналном инфраструктуром укупне вредности од око 350 милиона динара;
3. Асфалтирање путног правца Баре-Камена Гора укупне вредности око 80 милиона динара;
4. Изградња општинског пута Пријепоље-Раишњево укупне вредности око 30 милиона динара;
5. Асфалтирање пута манстир Милешева-Водена пољана укупне вредности око 90 милиона динара;
6. Реконструкција О.Ш.“Бошко Буха“ у Ивању и изградња спортске сале укупне вредности од око 1,5 милиона еура;
7. Термофасада и спољње уређење Опште болнице у Пријепољу
8. Изградња обалоутврде Залуг,Бродарево, Стањевине укупне вредности око 6 милиона еура;
9. Изградња постројења за пречишћавање отпадних вода Пријепоље и Бродарево.

Председник Републике Србије је послао поруку која се односи на то да Пријепоље треба оснажити како би оно било покретач развоја овог региона.