Вести

ПОТПИСАНИ СПОРАЗУМИ О УВОЂЕЊУ ЈЕДИНСТВЕНОГ УПРАВНОГ МЕСТА

Општинска управа општине Пријепоље је започела процес реформе свог рада, чији су основ три паралелна процеса: кадровско оснаживање, увођење система финансијског управљања и контроле и унапређење административне ефикасности и делотворности -чији су сегменти -развој електронске управе, увођење јединственог управног места и други процеси.

Увођење јединственог управног места у општини Пријепоље је активност у оквиру пројекта “Унапређење доброг управљања на локалном нивоу“, који општина Пријепоље реализује у сарадњи са Swiss PRO програмом, УНОПС организацијом и Сталном конференцијом градова и општина

Јединствено управно место је једно место, један шалтер, једна канцеларија, где грађани предају своје захтеве или молбе, а запослени све друго обављају уместо њих . Грађани општине Пријепоље имају на располагању један модеран сервис,прописан Законом о општем управном поступку, који ће бити у потпуности у служби грађана.

Грађани неће морати да обилазе неколико различитих институција већ ће брзо и ефикасно поједине послове завршавати у јединственом управном месту и биће информисани о правима која имају а штеди се време и новац .

У том смислу наченик Општинске управе је закључио :

Споразум са Јавним комуналним предузећем „Лим“

Споразум са Центром за социјални рад „Пријепоље“ и

Споразум са Здравственим центром Пријепоље

Такође, начелник Општинске управе донео је и 2 Упутства за поступање служби.(у прилогу)

Позивамо грађане да користе прописане услуге.